برای ساختن یک وب سایت حرفه ای با پیشرفت سریع تکنولوژی و به وجود آمدن ابزارهای دیجیتالی، کارها بسیار آسان تر از قبل شدهاند. کارهایی که قبلاً امکان پذیر به نظر نمیرسیدند یا به سختی قابل انجام بودند، امروزه به راحتی و حتی با حرکت تنها یک انگشت روی صفحه سیاه تلفنهای هوشمند انجام میگیرند. ساخت وب سایت حرفهای یکی از همین کارهای پیچیده است که امروزه به راحتی قابل انجام است. به لطف تحولی که به واسطه ی طراحان سایت به وجود آمده است، هر کسی میتواند وب سایتی برای خود بسازد که کاملاً کاربردی است و بازدیدکنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.
مراحل قدم به قدم ساخت وب سایت حرفهای
1. هدف خود برای ساخت وب سایت حرفهای را مشخص کنید.
قبل از شروع ساخت وب سایت حرفه ای، شما باید به صورت کاملاً واضح، هدف خود را مشخص کنید. یک وب سایت دارای اشکال و فرمهای مختلفی است :
- وب سایت فروشگاهی برای فروش محصولات در وب
- وب سایت هنری برای نشان دادن نمونه کارها
- وب سایت تبلیغاتی و لندینگ پیج برای یک کمپین تبلیغاتی آنلاین
- وب سایت شخصی که رزومه شما را نمایش میدهد
- وبلاگ برای ارائه دانش و توانایی ها
- وب سایت شرکتی برای نمایش اطلاعات مربوط به شرکت شما
هر کدام از موارد بالا را که انتخاب کنید، وب سایت شما باید فقط یک هدف داشته باشد و برای همان هدف طراحی شود. لذا این موضوع به منظور این نیست که وب سایت شما تک کاربری باشد. برای مثال یک عکاس عروسی میتواند از یک وب سایت برای نمایش نمونه کارها و همچنین نمایش مقالات مختلف استفاده کند؛ اما همه این کارها در جهت پیدا کردن مشتریان جدید و بیشتر است که درواقع هدف نهایی سایت به حساب می آید.
به یاد داشته باشید که کاربران شما و گوگل دوست دارند که در همان نگاه اول متوجه شوند کسب و کار شما چیست و سایت شما چه هدفی دنبال میکند. این اتفاق باید در یک چشم به هم زدن اتفاق بیوفتد. بنابراین اگر سایت شما دارای یک هدف اصلی و مشخص نباشد آنها را گمراه خواهد کرد.
2.انتخاب وب سایت ساز مناسب برای ساخت وب سایت حرفهای
اکنون که هدف خود را مشخص کردید زمان آن رسیده تا بهترین ابزار را برای ساخت وب سایت حرفه ای انتخاب کنید. وب سایت ساز (CMS) یک پلتفرم است که به شما امکان ساخت، شخصی سازی و به اجرا در آوردن یک وب سایت را به صورت کاملاً آزادانه و بدون محدودیت میدهد.
هزاران پلتفرم مختلف در بازار برای این کار وجود دارند که هر یک از سیستمهای مختلفی استفاده میکنند. با توجه به تنوع وب سایت سازها بسیاری از کاربران برای انتخاب وب سایت ساز مناسب دچار سردرگمی میشوند. فادود یکی از بهترین سایت سازهای موجود در بازار است.
3. قالب سایت خود را مشخص کنید.
فقط 50 میلی ثانیه طول می کشد تا بازدیدکنندگان در مورد سایت شما تصمیم گیری کنند که در سایت تان بمانند یا آن را ترک کنند. به همین دلیل قالب سایت که نشان دهنده ساختار تصویری سایت شماست اهمیت بسیار زیاد دارد.
در گذشته قبل از ساخت وب سایت، ابتدا طرح اولیهای از آن را ایجاد میکردند و سپس با استفاده از کدها سعی میکردند تا سایت را طراحی کنند. با این حال حالا شما میتوانید از بین تعداد زیادی پوسته و قالب آماده به راحتی طرح مورد نظر خود را انتخاب کنید.
در واقع قالبها، تم یا پوستههای از پیش طراحی شدهای هستند که توسط طراحان سایت حرفهای آماده شدهاند. شما میتوانید قالبی که دوست دارید را انتخاب کنید و سپس با تغییر متن، عکس، رنگ و … آنها را شخصی سازی کنید. درفادود تعداد زیادی نمونه کار وجود دارد که میتواند از آنها برای ساخت وب سایت حرفهای خود کمک بگیرید.
اکثر قالبها برای هر دسته بندی دارای یک صفحه منحصر به فرد هستند که از طریق منو موجود در صفحه اصلی سایت قابل دسترسی است. با توجه این که موبایلها و شبکههای مجازی تأثیر بسیار زیادی روی طراحی سایتها داشتهاند، امروزه سایتهای تک صفحهای که تا بی نهایت اسکرول میشوند نیز به وجود آمدهاند. در این سایتها در واقع یک صفحه به بخشهای مختلف تبدیل شدهاند. اگر محتوای زیادی ندارید این نوع از قالبها گزینههای مناسبی برای شما هستند.
4. انتخاب نام دامنه
به زبان راحت تر، نام دامنه همان آدرس سایت شماست که در اینترنت میتوان به آن دست پیدا کرد. بازدید کنندگان با وارد کردن این آدرس در مرورگرهای خود به سایت شما دسترسی پیدا خواهند کرد. انتخاب نام دامنه اهمیت زیادی در ساخت وب سایت حرفهای و موفقیت سایت شما دارد. وب سایتهایی که دارای دامنههای خاصتر هستند، حرفه ایتر و قابل اعتماد تر به نظر می رسند. با انتخاب عاقلانه می توانید به موتورهای جستجو مانند گوگل نیز کمک کنید تا درک بهتری از کسب و کار اینترنتی شما داشته باشند.
برای انتخاب نام دامنه باید به نکات زیر توجه کنید:
- کوتاه : هر چقدر نام دامنه بلندتر باشد به یادسپاری آن سختتر و احتمال اشتباه وارد کردن آن بیشتر میشود.
- ساده: از سمبلها، حروف خاص و اعداد استفاده نکنید.
- شفاف: برای جلوگیری از هر گونه سردرگمی بهتر است از نام برند خود برای نام دامنه استفاده کنید
- تحریک آمیز: سعی کنید بخشی از کاری که انجام میدهید را در نام دامنه خود وارد کنید.
بعد از انتخاب نام دامنه باید بررسی کنید که این نام قبلاً توسط کس دیگری استفاده نشده باشد. البته میتوانید پسوندهای مختلف را امتحان کنید یا با استفاده از خطوط فاصله و تغییرات کوچکی همچنان از نام قبلی مدنظر خود نیز استفاده کنید.
5. محتوای خود را وارد سایت کنید
حالا برای ساخت وب سایت حرفهای خود به محتوای اختصاصی احتیاج دارید. این محتوا شامل عکسها، ویدیوها، متنها و .. که روی سایت شما قرار می گیرد. دقت کنید که این محتوا باید تا حد امکان شخصی سازی باشند. یعنی توسط خود شما ایجاد شوند و از منابع دیگری کپی نشده باشند. اگر نمیتوانید این محتواها را به شکل اختصاصی تهیه کنید میتوانید از محتواهای استوک استفاده کنید. معمولات سایتهایی وجود دارند که در قبال دریافت هزینهای اندک به شما امکان استفاده از انواع محتواهای مختلف را میدهند.
از محتوا با کیفیت استفاده کنید
در ساخت وب سایت حرفهای همواره کیفیت بر کمیت ارجعیت دارد. کاربرانی که به سایت شما مراجعه میکنند صبر کمی دارند. اگر میخواهید توجه آنها را جلب کنید باید با کیفیتترین و بهترین محتوای خود را به نمایش بگذارید.
از محتوای کم حجم استفاده کنید
سرعت بارگذاری مطالب نیز اهمیت زیادی دارد زیرا هر چقدر که محتوای بیشتری روی سایت میگذارید سرعت بارگذاری سایت کمتر است. بنا بر این سعی کنید تا حد امکان محتوای شما در عین این که اختصاصی و با کیفیت است، حجم زیادی نداشته باشد.
دیگر زمان سایت های ساده و بی روح گذشته است. فادود با خلاقیت و فناوری روز وبسایت هایی خلق می کند که داستان برند شما را می گوید و کاربران را ترقیب به خرید و همکاری با شما می کند.